Valfrihetens Värmdö

Allians för Värmdö består av fyra olika

partier. Fyra borgerliga partier med samma

grundsyn på hur vi vill ha samhället.

Naturligtvis skiljer vi oss åt i hur vi vill

komma dit. Annars skulle det inte

vara fyra olika partier.

Hur inriktningen på Alliansens politik ska

vara bestämmer därför du som väljare.


2010-07-21

Ungdomsparlament införs i Värmdö kommun

I den representativa demokrati vi har i Sverige är det viktigt att de förtroendevalda politikerna verkligen representerar allmänheten på ett bra sätt. Ungdomars delaktighet och inflytande i politiken är tyvärr inte så stor som de förtjänar. Det är därför viktigt att fokusera på de unga.

Det råder dock ingen tvekan om att de unga är engagerade. Viljan att hjälpa och göra gott är stor. Otåligheten likaså. Lösningarna framstår ofta som enkla och snabba. Politik med sitt ständiga kompromissande, långbänkar och ofta oförsonliga debatter framstår i det perspektivet som direkt avskräckande. Medierna med sin förkärlek för konflikter och negativ rapportering gör inte det hela mer tilltalande.

En förutsättning för vår demokrati är att vi har vitala politiska partier och att allmänheten röstar på dess företrädare. Unga är inte bara väljare utan de är också oumbärliga i partiernas arbete. Viktigt är också att unga kan framföra sina åsikter och få sina behov och önskemål tillgodosedda .

Kommunfullmäktige har därför beslutat att införa ett ungdomsparlament i Värmdö kommun. Ungdomsparlamentet är ett demokratiprojekt för gymnasieeleverna i kommunen. Syftet är att öka ungdomars intresse för demokrati, politiskt beslutsfattande och aktuella samhällsfrågor.

Målet är att ge ungdomar ökad kunskap om lokala samhällsfrågor, öka deras inflytande och delaktighet i frågor som engagerar dem samt finna en modell som erbjuder en dialog mellan ungdomar och politiskt förtroendevalda över lång tid.

Vi vill att de unga ska vara engagerade i vårt demokratiska arbete. En del i detta är införandet av ett ungdomsparlament. En annan del är att vi i respektive parti släpper fram de unga.







Peter Bondesson (FP)
Gruppledare och ordförande i Utbildningsnämnden

Stefan Dozzi (KD)
Gruppledare och ordförande i Socialnämnden

Monica Pettersson (M)
Gruppledare och ordförande i Nämnden för äldre och funktionshindrade

Hans Lindqvist (C)
Gruppledare och ordförande i Näringslivsrådet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar